Små forbedringer som giver et bedre miljø

Vi ved allesammen godt, at vi skal passe på vores jord, og derfor fylder miljødebatten også mere og mere. Der er ingen tvivl om, at vi bliver nødt til at gøre noget fælles, men der er alligevel også små ting, som vi kan gøre alene.

SPONSORERET INDHOLD

Alle de små ting i hverdagen kan give et bedre miljø for os alle sammen, så der er nærmest ingen undskyldning for ikke at komme i gang med det. Vi taler slet ikke om, at du skal ud og optage et smslån eller noget i den stil. Det her er noget, som vi alle sammen kan gøre fra i dag af.

Spis mindre kød

Ja, du har sikkert hørt om, at vi bør spise mindre kød. Så hvorfor egentlig ikke prøve at gøre det? Mange er begyndt med kødfridage, men egentlig kan du også bare cutte drastisk ned om ugen.

Du vil spare mange penge, hvis du ikke skal have bøffer hele tiden. Prøv f.eks. at lev som vegetar i en periode og se, hvordan du vil have det. 

Hvis du savner kød, kan du altid tilføje lidt til din kost igen senere. Hvis du skærer drastisk ned, så gør du allerede meget for miljøet.

Fravælg plastik

I dag genbruges plastik, fordi det i naturen vil tage 400 år at nedbryde det i følge hjemmesiden Affald.dk. Men meget plastik ender aldrig de rigtige steder, og det er grunden til, at du hører om plastik i verdenshavene. 

Selvom det nok ikke er Danmark, der er en særlig slem synder på det punkt, så er det stadigvæk værd at gøre noget ved problemet. Mange plastik ting giver ikke så meget mening at bruge længere, og ofte kan du vælge et andet materiale.

Start med aldrig at brug plastiksugerør eller plastiktallerkener. Begge dele fås i dag i papir, og det er langt bedre for miljøet.

 Hver gang du har muligheden for at fravælge plastik, bør du gøre det.

Kør mindre i bil

Vi ved godt, at det er dejligt at køre i bil, når du skal steder hen. Men prøv altid at tage cyklen, når det kommer til de mindre ture eller gå derhen. Mange tager f.eks. bilen, når de skal i træningscenter, men her vil vi anbefale dig, at du tager cyklen i stedet for. Selv på afstande helt på til 10 km, kan du sagtens cykle derhen.

Hvis I er flere, der pendler, så kør sammen i stedet for, at I alle sammen køre alene. Så kommer I også til at spare en masse penge. 

Tag bussen, toget, metroen osv. hver gang du har mulighed for det. Hvis du så en dag finder ud af, at du nærmest aldrig bruger din bil, kan du overveje, om du overhovedet gider bruge alle de penge på den.

Hvis du kommer i gang med disse simple råd, så vil du gøre langt mere for miljøet, end du allerede gør. Som du kan se, så er det noget, som alle kan gå i gang med i dag.

Related posts

Leave a Comment