Sådan sikrer du mindskning af madaffald

I Danmark bliver der hvert år smidt over 500.000 tons spiseligt mad ud i Danmark. Selvom en del af det sker i de danske hjem & på restauranter og buffeter, så er det faktisk især i produktionen hos fødevareproducenterne, at det største spild finder sted.

Og det kunne være undgået til glæde for miljøet, og madproducenternes bundlinje. Løsningen hedder Quality Control.

SPONSORERET INDHOLD

Quality Control systemer giver flere fordele

Formålet med Quality Control Systemer er frem for alt, at det sikrer færre fejl og højere kvalitet i produktionen af fødevarer. Det giver dog flere afledte gevinster.

Strømlining & automatisering af produktionen

Det vil først og fremmest sikre en bedre strømlining af produktionen. Det betyder færre fejl, da et Quality Control System hurtigt vil identificere årsager til problemer og fejl, som producenter derefter hurtigt kan rette. Det betyder grundlæggende set, at flere elementer af produktionen vil blive automatiseret, så der vil ske færre menneskelige fejl.

Færre omkostninger

I forbindelse med den ovenstående automatisering ligger der også en stor besparelse i at overgå til et Quality Control System. Du vil nemlig nu skulle bruge færre dyre mandetimer til at kontrollere og fejlfinde i produktionen, som er ressourcer, du nu kan bruge mere meningsfyldte steder i din virksomhed.

De færre menneskelige fejl betyder ligeledes besparelse, og oveni det vil den hurtige automatiske fejlfinding også spare dit personale en del fejlfindingstimer.

Konkurrencedygtighed og kundeloyalitet

Et Quality Control System vil gøre dig mere konkurrencedygtig, da du vil have state-of-the-art maskiner, som vil differentiere dig fra dine konkurrenter. Du vil kunne garantere et mere stabilt output, færre fejl i leverancer og en højere kvalitet i dit produkt.

Dette vil alt andet lige skabe større kundeloyalitet hos dine kunder, da de nu får en mere kvalitetsbevidst leverandør, som sikrer dem et godt produkt til deres egne kunder.

LÆS OGSÅ Sådan gør du dit hus mere miljøvenligt

Quality Control Systemer på markedet

Der er ikke mange Quality Control Systemer til fødevarebranchen, men der er alligevel nogle stykker. Den danske virksomhed TriVision kan fremhæves, som bl.a. er anerkendt for deres stabile maskiner, der er yderst brugervenlige.

De opererer i hele Europa, og de oplever god vækst, da de formår at holde på tilfredse kunder, imens de skaber ny forretning på deres anerkendte maskiner.

LÆS OGSÅ Tag på en miljøvenlig ferie

Bør du investere i et Quality Control System til din fødevarevirksomhed?

Alle virksomheder har en unik situation, så der er ikke en klar check-liste. Dog kan du reflektere over følgende spørgsmål;

  • Hvor stort er madspildet i din produktionsvirksomhed i dag?
  • Hvad koster dette virksomheden årligt?
  • Skyldes madspildet menneskelige fejl?
  • Tror du, at produktionen vil kunne optimeres med et Quality Control System?
  • Hvordan vil din virksomheds bundlinje se ud, hvis du fik reduceret dit madspild markant?

Svarene på disse spørgsmål skulle give dig nogen afklaring på, om et Quality Control System vil være en god investering for din virksomhed.

Related posts

Leave a Comment