Sådan gør du dit hus mere miljøvenligt

Ønsker du et mere miljøvenligt og bæredygtigt hus? I dag har vi samlet en liste af ting du kan gøre, hvis du ønsker at skåne miljøet. Bliv inspireret ved hjælp af de nedenstående 5 tiltag.

Denne artikel er sponsoreret af Santander

1. Udskift dine pærer

Er du træt af konstant at skifte den ene glødepære ud efter den anden? At se på tårnhøje elregninger år efter år, der samtidig ikke er skånsomme ved miljøet? Så kunne det være en god idé med sparepærer.

Dette er i hvert fald det miljørigtige valg, der også sparer dig en masse penge. Faktisk kan disse pærer spare dig op til 80% energi sammenlignet med den normale standard glødepære.

Et pærenemt valg til dit fremtidige miljørigtige hus.

LÆS OGSÅ Sådan gør du din smartphone mere miljøvenlig

2. Solceller

Vores næste tip er lidt dyrere, men bør ses som en investering, der betaler sig over årene. Ved brugen af solceller kan du spare en masse penge på dit forbrug i hjemmet. Vedligeholdelsen af solcellerne er minimale, levetiden er lang og elregningen bliver derfor billigere end nogensinde før.

Prisen på cirka 100.000 kroner lyder umiddelbart voldsom, men solcellerne vil reducere dit elforbrug med godt 1000 kroner om måneden. På ni år vil du derfor have tjent din investering hjem.

Vi har før skrevet om solceller, da det virkelig kan gøre en forskel for miljøet, hvis flere tager denne teknologi til sig. Solcellerne er samtidigt støjfrie og forurener ikke. En investering i fremtiden.

Hvis du har behov for lidt økonomisk hjælp til solcellerne, kan du optage et lån hos Santander Consumer Bank. Her kan du få en fordelagtig aftale, der udlever dine drømme om et mere miljøbevidst hus.

3. Skru lidt ned for varmen

På bare ét år, kan du spare penge på din elregning, ved at skrue en smule ned for din radiator. Vi anbefaler selvfølgelig ikke, at du skal fryse som ”den lille pige med svovlstikkerne”, men derimod tænke over, om radiatoren skal skrues op på den maksimale varme.

Mange danskere laver den store fejl, at de fyrer helt op for én radiator frem for at sørge for en jævn varme i hele huset. På den måde får man ikke udnyttet varmen på en optimal måde.

Vi anbefaler ligeledes at slukke for radiatoren, når du lufter ud, og når du er på ferie. På denne måde kommer du ikke til at bruge unødvendige penge, og du vil bidrage til at være mere miljøvenlig.

LÆS OGSÅ Brug miljøvenlig indpakning

4. Sorter skrald korrekt

Husk at sortere dit skrald på en korrekt måde. Det er godt for miljøet. Hvis dit skrald kommer korrekt afsted til genbrug kan det bruges igen. Det er skadeligt for miljøet, hvis der skal produceres f.eks. ny plast og metal.

Derfor er det vigtigt at sortere dit skrald korrekt, hvis du vil gøre dig selv, dine omgivelser og miljøet en tjeneste. Så kom af med dit skrald på en bæredygtig måde. Læs mere om dette på Forbrugerrådet Tænks hjemmeside.

5. Sluk for hanen

Hvis du gerne vil gøre miljøet endnu en tjeneste, kan du slukke for vandet, når du tager sæbe på under badning. Du kan ligeledes slukke for vandet, når du er i gang med at børste tænder eller barberer dig.

Ligeledes anbefaler vi kun et skyl på toilettet, når det er en mulighed. Det er ikke kun miljøet, du hjælper – det er også din økonomi. Vand er penge, og derfor ville det være det rene van(d)vid ikke at tænke over dit fremtidige vandforbrug.

Related posts

Leave a Comment