Pas på miljøet: Tre tips, der hjælper dig i hverdagen

Vandstanden i havene stiger, isbjørnene mangler is, og temperaturen skyder i vejret. Klimaforandringerne har store konsekvenser, men du kan i hverdagen være med til at gøre en lille forskel – og det er ofte vigtigt at starte i det små. Her får du tre tips til, hvordan du passer på miljøet.

1. Oplevelsesgaver

Når din veninde, far eller lillebror har fødselsdag, er det en god ide at købe oplevelsesgaver, da det er mere skånsomt for miljøet at producere papæsken, gavekortet ligger i, end at producere en parfume, et slips eller en fodbold. Og så er oplevelsesgaver jo bare altid et hit!

LÆS OGSÅ Sådan gør du din smartphone mere miljøvenlig

 

2. Korte bade

Selvom det er fristende at tage lange, varme bade, bør du tænke lidt på tiden, når du står i brusekabinen. Danskere bruger i gennemsnit mange tusinde liter vand om året, hvilket i høj grad belaster miljøet. Så væn dig til at finde håndklædet frem, lidt før du plejer.

LÆS OGSÅ Brug miljøvenlig indpakning

 

3. Genbrug

Du er måske bevidst om at købe brugt tøj, elektronik og møbler. Men sælger du også dine brugte ting igen? Hvis ikke, er det en rigtig god ide at begynde. Derved kan forskellige produkter gå i arv igen og igen og igen.

Related posts

Leave a Comment