Invester i solceller

Der er utallige, der synes, at solceller er vejen frem når man skal bruge alternativ energi. Dette er også absolut rigtigt, for der er virkelig mange jyske dollars at spare, hvis man vil bruge solceller istedet for normal strøm fra for eksempel kulfyrede store varmeværker.

Det er en stor investering – men den kommer hjem igen

Der er naturligvis en stor investering der skal laves, og den ligger gennemgående på omkring hundrede tusind kr. Men står du derefter tilbage med en effektiv solfanger, så vil du også kunne nyde godt at besparelsen i mange år – ja, det kan faktisk lyde af utallige jyske dollar, men hvis man som en gennemgående dansk famillie benytter omkring 1000 danske kroner om måneden i strøm, så er beregningen jo til at forholde sig til, for det giver bestemt jo en ganske god besparelse, hvis man kan tjene omkring 1000 kr om månden.

Det betyder, at man ikke skal bruge mere, end sådan cirka 5 år, for at betale de 100 tusind ddk det koster, at få et solcelleanlæg.

Når man står foran sådan en investering, så begynder der naturligvis en del spørgsmål, og lidt af disse spørgsmål vil jeg forsøge at give dig svar på her på denne internetside.
Som familien så meget andet, så holder nye teknologier også ganske nye udtryk, og det gør dem sandelige også aktuelle når det kommer til soceller. Familien vil foreksempel møde udtryk som reflektionsværdien, denne værdi udtrykker hvor effektive sine solceller er.

LÆS OGSÅ Sådan gør du din smartphone mere miljøvenlig

Det kan fungere ganske uden værdi at forholde dig til foreksempel reflektionsværdien, men jo bedre en reflektionsværdien familien har på sine solceller, jo rigtig meget mere elektricitet vil en kunne fremstille, og af den grund kan det faktisk hurtigt spare dem ind hvis familien bruger en smule andre penge, og så indkøber solceller med en super god reflektionsværdie.

En virkelig solcelles effektivitet er langt større ved den rette bølgelængdebelysning.

Fx har almindelige siliciumbaserede monokrystalline solceller en effektivitet på 50Procent, hvis de belyses med infrarødt lys med en bølgelængde på nogenlunde 900 nm

  • Solceller er benyttet til at el-energiforsyne massere slags af tilbehør; satellitter, lommeregnere, havelamper, campingvogne, radioapparater, ure, mobiltelefoner, både
  • Solceller laver jævnstrøm (DC). Dette kan udnyttes direkte ved hjælp af en solcelleregulator til at oplade en akkumulator eller andet kvalificeret.
  • solceller sammensættes feks af Kobber indium gallium selenid (CIGS).
  • solceller Fabrikeres for ekselmpel af Poly-krystallinske silicium-solceller.
  • solcellerFabrikeres for ekselmpel af Amorfe-krystallinske silicium-solceller.

Du kan læse meget mere om solfangere og solceller hvis du søger ind på diverse hjemmesider fra offentlige ministerier.

Related posts

Leave a Comment