Fremtidens by bliver mere grøn

Nutidens byer er langt renere end for 100 år siden, hvor der var kæmpe fabrikker tæt på byerne. Vi kan have en tendens til at tro, at alt er værre i dag, men bilen gjorde, at fabrikkerne rykkede ud af byen og samtidig er fabrikkerne i dag også langt bedre for miljøet end tidligere.

 

Det er en god udvikling, at vores byer hele tiden bliver rene, for der er stadigvæk en masse, som vi kan gøre for at skabe renere byer. I dag kan du f.eks. bade i Københavns Havn, da man har brugt mange penge på at gøre den rent. Folket ville have renere byer, fordi vi gerne vil have adgang til alle ting men uden forurening.

Heldigvis bliver det også lettere at opnå, fordi vi hele tiden opfinder bedre ting, og vi håber på, at byen en dag kan få samme friske luft, som hvis du bor på landet.

Ingen benzinbiler

København har i flere år snakket om, at de vil lukke mange af de store veje. Enkelte af dem er blevet lukket for trafik, men det har ikke gjort den store forskel for samlet antal biler i byen. Flere europæiske byer har besluttet, at de vil gøre det forbudt at køre rundt i benzinbiler i centrum.

Dette er en ekstrem god udvikling, da det vil gøre det mere behageligt at bo i byen. Især for alle dem som løber og cykler på arbejde.

I starten arbejdede mange med en plan om, at der bare skulle være helt bilfri i store byer. Dette gjorde, at det var svært at fjerne biler fra byerne, da de stadigvæk er et vigtigt transportmiddel for mange, og offentlig transport virker ikke altid lige godt, og kan ikke nødvendigvis håndtere alle dem, som kører i bil.

Men stigende fokus på elbiler er det blevet muligt at skifte fra en benzin- til elbil. På den måde kan man i fremtiden tillade biler så længe de ikke kører på benzin. Dette er en god start for byer.

Desuden vil det være en god ide med mindre trafik i centrum af byerne. I flere gamle byer i Italien tillader man ikke længere byer i de gamle dele af byen, fordi de gamle bygninger ikke kan holde til det.

Promovér aktiv livsstil

En vigtig måde, hvorved alle kan hjælpe til en renere by, er, at vi kan skifte bilen eller offentlig transport ud med cyklen. Offentlig transport er helt klart bedre end at køre i sin egen bil, men det ville være endnu bedre, hvis du begynder at cykle.

Både for miljøet og for din egen krop. I starten ved vi godt, at bussen kører uanset hvad. Men hvis flere begynder at cykle frem for at tage bussen eller metroen, så ville der også komme færre afgange på sigt.

Desuden får du også en sundere krop, når du sørger for at bevæge dig hver eneste dag. Hvis du ikke har råd til en cykel lige nu, kan du læse mere om at låne til en lige her.

Sammen kan vi skabe en renere by, som vi alle sammen har lyst til at leve i.

Related posts

One Thought to “Fremtidens by bliver mere grøn”

  1. E-væsker

    Det er så fantastisk, at læse om hvordan man kan gøre byerne meget mere miljøvenlige.. 🙂

Leave a Comment