Derfor vælger flere en skovbegravelse

Sådan får du miljøvenlighed ind i din hverdag

Tilbage 2008 blev det lovligt at blive begravet i en skov. Det var dog ikke før 2014, at der rent faktisk kom en officiel kommunal skovgravplads. I dag vælger flere at blive begravet i skoven, hvilket vi har set lidt nærmere på.

Ny lovgivning

Den første grund er naturligvis meget oplagt – det har simpelthen ikke været lovligt førhen at blive begravet i skoven.

Denne nye mulighed har derfor givet mange flere chancen for at få realiseret dette ønske om et anderledes hvilkested for sig selv eller en pårørende.

 

De smukke omgivelser

Der er ingen tvivl om, at mange vil vælge en skovgravplads frem for en kirkegård, da omgivelser kan være enormt smukke, hvis du vælger en skov.

Her er der liv med dyr og træer, der har sin hverdag. Det er der mange, som vil finde meget idyllisk og skønt.

Det vil betyde flere besøg fra pårørende, som kan gøre en tur ud af at besøge gravstedet.

For mange kan en traditionel kirkegård godt give nogle triste følelser, hvorimod skoven og dets liv kan være med til at gøre denne triste oplevelse – lidt mere behagelig for alle.

 

Det anderledes valg

For det tredje så betyder en skovgravplads ligeledes, at du gør noget helt særligt ud af det endelige hvileplads. Hvis din familie ikke har et familiegravsted, så vil én bestemt kirke måske ikke betyde så meget for dig.

Mange danskere besøger skoven oftere i løbet af deres liv end kirken. Derfor giver det også bedst mening for mange at tage det anderledes valg og komme til at ligge sammen med en masse dyreliv i skoven.

 

Hvis du godt kunne tænke dig at se nærmere på en skovkirkegård, så bør du klikke dig ind hos skovbegravelse.nu, hvor de kan hjælpe dig med, hvordan du kan få arrangeret dette. Her kan du læse mere specifikt om, hvordan det vil foregå osv.

Related posts

Leave a Comment